הבן שלי הביא שיר מהגן:
------------------------------------------
קילפתי תפוז,
מצאתי בפנים - כמו בתוך קן
ילד ישן.
הילד אמר: "אתה עשית פה חור, תקן את הפלח, נושב עלי קור."
אמרתי: "רגע, סליחה, שלום." ואת הפלחים שמתי במקום.
ועד היום - אם הוא לא הצטנן, בתוך התפוז ילד ישן.
------------------------------------------
אדריכלות בשירות מצוקת הדיור, או: הגיגי אדריכל אודות מגורים, בשילוב שירי ילדים
נגיד שמצליחים להנדס גנטית פירות מספיק גדולים, כך שאפשר להכנס לתוכם. מישהו קונה את הפרי לפי משקל, ואז מתחיל לאכול את דרכו פנימה. החור הראשון משמש כדלת וגם חלון, וככל שהוא אוכל יותר נוצר בפנים חדר עגלגל ונעים שמתאים למידותיו. הוא בוחר לגור בתוך הפרי.
ברהיטים כמעט ואין צורך. הוא אוכל בצורה שמשאירה ספסל, שולחן ומיטה המפוסלים כחלק מהחדר. מים חשמל וניקוז מגיעים כמובן מהתשתיות העירוניות.
ערב אחד למשל, הוא מזמין אליו אורחים. כולם נהנים מאכילת הפרי, ואגב כך חופרים מסדרון נוסף בבית. הם אפילו מביאים איתם את חיית המחמד שלהם שתעזור לכרסם. יש חתולים שאוהבים לאכול מלון למשל.
זה לא סתם שרוב הפירות עגולים. כדור הוא הצורה האופטימלית בהיבט של יחס מעטפת לנפח. כדור גם תופס מינימום שטח על הקרקע - הוא נוגע בקרקע בנקודה אחת אפסית, וצומח ממנה לכל הכיוונים. בשיטה הזו אפשר אפילו לכרסם פירות בעלי קומות. החלום הרטוב של כל נדלניסט.
את הפרי שהוא לא אוכל הוא חותך, אורז ומוכר לאחרים. בכסף הוא קונה חומרים משמרים וטיח אדמה בכדי לכסות את קירות הפנים. בית הפרי יחזיק מעמד בערך שלוש שנים, ועליו לתכנן ולהכין את ביתו הבא. הוא שומר זרעים נבחרים מאכילת הבית וזורע אותם בחצר. בערך בזמן שביתו הנוכחי יתחיל להראות סימני ריקבון, יבשילו פירות-ענק חדשים. הוא יבחר את המתאים ביותר, ואת האחרים ימכור על פי משקל. בביתו החדש, יכרסם עוד שני חדרים. עכשיו כשגדלה משפחתו, הוא בוחר להקצות חדר שינה נפרד גם לעצמו ולילדים.
------------------------------------------
אישה אחת, גרה בתוך אבטיח גדול נורא היו לה שני שרפרפים וכסא ומנורה היא חתכה לה חלון וחצבה לה סלון ותלתה שם תמונה והכניסה ארון וחתול שיצוד עכברים היא גידלה בפינה ופתאום הסתיימה העונה.
------------------------------------------
מילים לשירים: נורית זרחי
סקיצה: איל יוסינגר; מתוך פרוייקט אקדמי, ספריה לילדים בהוד השרון.
מגורים בתוך פרי; מתוך פרוייקט אקדמי, ספריה לילדים בהוד-השרון, אדריכל איל יוסינגר
Comentarios